Shortlist

Media Mediasta

Tässä Nordic Business Forumin sisältö - eikä maksa mitään!

"Samat luennot, käytännössä sanasta sanaan, kuulee ilmaiseksi Youtubesta. Tai jos ei jaksa tuijottaa ruutua, voi ostaa puhujan kirjan parillakymmenellä eurolla.” Lainaus on Helsingin Sanomien Paavo Teittisen erinomaisesta repparista Nordic Business Forum –tapahtumasta, joka täytti maanantaina ja tiistaina Helsingin Messukeskuksen 7500 osallistujalla.

Testasimme Hesarin väitteen. Paikkansapitämättömäksi osoittautui vain kirjojen hintataso. Osan saa ilmaiseksi ja keskihinta on lähempänä kymppiä kuin kahta. Alla Nordic Business Forumin sisällöt niille jotka eivät päässeet paikan päällä. Vielä kerkeät osallistumaan some- ja kahvipöytäkeskusteluihin (niillä työpaikoilla missä kahvipöytiä vielä on)!

MAANANTAI

Stéphane Garelli – The World in Reset Mode : A Competitiveness Outlook for 2017 and beyond

Stéphane Garellin ote maailmantalouden makrolukujen läpikäyntiin on kevyt kenelle tahansa joka on ikinä vieraillut Bloombergin tai Reutersin internetsivustoilla tai avannut The Economistin tai FT:n (tai tietää mikä on FT). Maailmantalouden näkymä on hieman parantunut tästä vuoden 2016 Outlook-presentaatiosta, mutta sisältää paljon samoja perusviestejä ja johtopäätelmiä. Tietysti mukana on myös koko rahalla (0,- €) sitä sveitsinranskalaista charmia mitä someissa hehkutettin!

Kirjoja: 
Top Class Competitors: How Nations, Firms and Individuals Succeed in the New World of Competitiveness (2006) – 27€
Are You a Tiger, a Cat or a Dinosaur?: 100 Questions: How Competitiveness Influences Your Life! (2016) – 20€

Adam Grant – Originals: How Non-Conformists Rule the World

Kirjoja:
Give and Take (2014) – 10€
Originals: How Non-Conformists Move the World (2016) – 7€

Ja tässä Adam Grantin keynote samoilla sisällöillä. Otsikko sentään on eri; "rule" on korvattu "movella".

Severn Cullis-Suzuki – Being Who We Say We Are: Explaining the Anthropocene to Our Children

Severn Cullis-Suzuki on kuuluisan David Suzukin (eräänlainen Kanadan vastine Sir David Attenboroughlle ja Kaikkien aikojen kanadalainen -äänestyksen viides) tytär joka tuli tunnetuksi jo lapsena pitämällä vuoden 1992 YK:n Earth Summitissa puheenvuoron. Eli eräänlainen aikansa Malala Yousafzai. Paitsi että häntä ei ole ammuttu päähän köyhässä kehitysmaassa, vaan sai viettää lapsuutensa kanadalaisessa mukavuudessa.

(toim.huom. tämä pätkä on muuten Vimeosta ei Youtubesta)

Severn Cullis-Suzuki: Our Common Ground: Indigenous & Environmentalist Partnerships from The Economics of Happiness on Vimeo.

James Hansen – Energy, Climate and Policy – Risks and Opportunities

James Hansen on Sir Nicholas Sternin ohella kenties ilmaston lämpenemisestä kiinnostuneen tiedemaailman tunnetuimpia puhujia. Kannattaa todellakin katsoa hänen TED Talkinsa alta. Hatunnosto NBF:lle siitä että tuovat vaikka väkinäisestikin ilmastoteemaa suomalaisten yritysten keskijohdolle.

Kirjoja:
Storms of My Grandchildren: The Truth about the Climate Catastrophe and Our Last Chance to Save Humanity (2010) – 13€

Hot Seat Session with James Hansen, Petteri Taalas and Mika Anttonen on Climate Change: What should be done?

Hansenin, Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalaksen ja ST1-pomo Mika Anttosen paneelille ei tietysti löydy suoraa vastinetta internetistä, mutta Taalaksen ja Anttosen tyylit tulevat hyvin esiin näissä klipeissä.

Haastateltavana Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas | Ylen aamu-tv

Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas siirtyy huipputehtävään Geneveen, Maailman ilmatieteen järjestön johtoon.

 

 

Sir Richard Branson – Moderated discussion on Responsibility, Purpose, and Leadership

Sir Richardin elämä ja teot käyvät hyvin ilmi hänen Wikipedia-sivultaan, mainiosta blogistaan tai lukemalla hänen omaelämänkerrallisia kirjojaan, joita on monia, mutta jotka ovat halpoja, hauskoja, hyvin kirjoitettuja ja nopealukuisia.

NBF:ssa Bransonia haastatteli Richard Quest (suosittelemme muuten tutustumaan myös hänen Wikipedia-sivuunsa, erityisesti sen Personal Life –osioon), joka myös juonsi koko tapahtuman omaan energiseen tyyliinsä. Questin suorituksia muun muassa CNN:n leivistä löytyy runsaasti Youtubesta, jos häntä haluaa fiilistellä.

 

TIISTAI

Selina Juul – Moderated discussion on Fight Against Food Waste

Tiistaipäivän aloittanut Selina Juul on kiinnostava, joskaan ei niin tunnettu kuin yläpuolella esitellyt esiintyjät, joten myös hänen materiaaliaan on vähemmän saatavilla internetissä. Tässä NBF:n puheenvuoron kanssa samanteemainen TEDx-spiikki Juulilta.

 

Rachel Botsman – The Collaborative Economy: A New World of Trust

Rachel Botsamiin pätee samat sanat kuin Juuliin, ainoalla erotuksella että kyseinen tallenne on originaalista TED Talkista (TEDx = itsenäinen tapahtuma TED Talk -formaatissa).

Kirjoja: 
What's Mine is Yours: The Rise of Collaborative Consumption (2010) – 12€
Who Can You Trust?: How Technology Brought Us Together – and Why It Could Drive Us Apart (2017) – 15€

Patrick Lencioni – The Untapped Advantage of Organizational Health

Tämä Patrick Lencionin esitys on melkein tismalleen sama kuin NBF:ssä, lopun Scottie Pippen -esimerkkiä ja reilua ajanylistä myöten. Suomiversiossa oli erona oivaltava Lauri Markkasen mainitseminen.

Kirjoja:
The Five Dysfunctions of a Team: A Leadership Fable (2002) – 14€ ja äänikirja 0€
The Advantage: Why Organizational Health Trumps Everything Else In Business – 17€ ja äänikirja 0€ 

Nick Vujicic – Finding Your Purpose

Kädettömänä ja jalattomana syntyneen Nick Vujicicin tarina on ainutlaatuinen ja hänen livepresenssinsä on valloittavaa, joskin jonkun määritelmän mukaan inspiraatiopornoa. Tässä pätkässä (pun not intended) saarnamies viljelee NBF:ssä nähtyä hirtehistä motivaatiostandupiaan (samoilla vitseillä) vangeille.

Kirjoja:
Life Without Limits: Inspiration for a Ridiculously Good Life (2012) – 10€

 

Boyan Slat – Moderated discussion on The Impossible Clean Up

Boyan Slat on energinen nuori mies, joka aikoo putsata maailman meret, ja todennäköisesti vielä useamman bisnesseminaarin puhujapalkkiokassan.

Will Smith – Moderated discussion on Purpose and Success

Tämä kannattaa katsoa erityisesti jos sattui näkemään Will Smithin livenä vastailemassa maailman kevyimpiin kysymyksiin "haastattelussa". On erittäin vaikuttavaa miten joku pystyy vetämään niin spontaanin oloisesti samat jutut useaan kertaan! Mutta toki hyvää esiintymistä voikin odottaa yhdeltä maailman parhaiten palkatulta näyttelijältä. Ainoa poikkeus on, että tässä Smith ei hauku Messukeskukseen hänelle raahattua pahkatuolia.