Shortlist

Media Mediasta

Mitä jäi käteen Get tomorrowsta

Sanoman neljäs Get tomorrow –tapahtuma järjestettiin keskiviikkona Finlandia-talolla. Tapahtuman juonsi Koneen ja Elisan entinen markkinointi- ja viestintäjohtaja Anne Korkiakoski

Tilaisuuden avasi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta. TV- ja kuluttajamarkkinointitaustainen Kalsta muistutti yleisöjä siitä, miten alihyödynnetty kasvutyökalu mainonta on. Suomalaiset yritykset panostavat mainontaan parhaimmillaankin vain noin puolet suhteessa muuhun maailmaan, Kalsta sanoi. Suomessa on asennehaaste mainonnan suhteen: se nähdään kuluna, eikä liikevaihtoa kasvattavana investointina.

Alla kohokohdat tapahtumasta kronologisessa järjestyksessä puheenvuorojen mukaan ja väleistä löytyvät puheenvuorojen tallenteet:

Sedir Ajeenah ja Lotta Mårlind, Garbergs

Kalstan jälkeen lavalle tuli Sedir Ajeenah ja Lotta Mårlind, jotka työskentelevät ruotsalaisella mainostoimistoimistolla​​​​​Garbergsillä. Puheenvuoro keskittyi Björn Borgille (liikevaihto 59 milj. €) tehtyyn kampanjaan. Pääelementit olivat sellaisia, joita suomalaisissa kampanjoissa ei usein nähdä: alusta asti kansainvälinen tavoite, Venäjän tökkiminen ja videopelit. Taattua ruotsalaista mainosonnistumista. Hieno hetki oli myös, kun yleisössä kohadettiin PewDiePie:lle!

Koko puheenvuoro: 

SANOMA GET TOMORROW 2016 - Sedir Ajeenah & Lotta Mårlind from Sanoma Media Finland on Vimeo.

Ethan Decker

Muun muassa P&G:n ja Kellogg'sin kanssa työskennellyt Decker purki yleisimpiä markkinointimyyttejä. Yksi Deckerin keskeisimpiä ajatuksia on se, että kohdentamisessa on menty liian pitkälle. Decker viittasi esityksessään muun muassa siihen, että maailman suurin mainostaja P&G ilmoitti elokuussa siirtävänsä panostuksiaan pois kohdennetusta Facebook-mainonnasta, koska se on osoittautunut tehottomaksi. Decker osoitti etenkin miten suosittuja kuluttajatuotteita kannattaa mainostaa suurellakin peitolla. Sillä tavoittaa parhaiten ison joukon brändien välillä liikkuvia ja harvemmin ostavia kuluttajia, jotka jäävät pois liian tiheistä kohdentamisseuloista.

Koko puheenvuoro: 

SANOMA GET TOMORROW - Ethan Decker from Sanoma Media Finland on Vimeo.

Anders Lithner

Ruotsalaisen tutkimusyhtiön Inizion toimitusjohtaja painotti puheenvuorossaan, että digimainontaan tulisi kohdistaa samanlaisia odotuksia ja mittareita kuin muuhunkin mainostamiseen. Lithner osoitti, että myös brändivaikutuksia pitäisi mitata ja että niitä myös voidaan mitata digikampanjoissa. Pelkästään klikkien ja konversioiden tuijottaminen saattaa johtaa vääriin johtopäätöksiin. Lue aiheesta lisää: Tutkimus: Mediaympäristö vaikuttaa merkittävästi mainonnan tehoon.

Koko puheenvuoro:

SANOMA GET TOMORROW - Anders Lithner from Sanoma Media Finland on Vimeo.

Ben Ninio

Deloitten Digital Strategy Director Ben Ninio kertoi, mitä digitaalinen vallankumous tarkoittaa yrityksille ja yhteiskunnalle. Inion pääviesti on, että yritysten johtajat systemaattisesti aliarvioivat toimialojensa muutosnopeuden. Digitalisaatio tarkoittaa siirtymistä lineaarisesta maailmasta geometriseen. Lineaarisessa maailmassa tuottavuuden ja ajan välinen suhde on suorempi – kahden tunnin risusavotalla saa todennäköisesti tuplasti paremman tuloksen kuin tunnin risusavotalla (esimerkki kirjoittajan oma). Geometrisessä maailmassa datan määrä kasvaa eksponentiaalisesti ja muutosnopeus kiihtyy. Digitaalinen maailma on raaka ja se jakaantuu voittajiin ja häviäjiin.

Koko puheenvuoro:

SANOMA GET TOMORROW - Ben Ninio from Sanoma Media Finland on Vimeo.

Erik Modig

Tukholman kauppakorkeakoulun tutkija Modig esitteli uuden mallinsa mainonnalla vaikuttamisesta. Kasvuun tähtäävällä mainonnalla on kolme haastetta: kommunikointi, muistijäljen jättäminen ja käyttäytymiseen vaikuttaminen. Näihin kolmeen haasteeseen voidaan Modigin mukaan vaikuttaa vetoamalla kuluttajan järkeen, luottamukseen ja tunteeseen. 

kuva: Erik Modig

Koko puheenvuoro:

SANOMA GET TOMORROW - Erik Modig from Sanoma Media Finland on Vimeo.