Shortlist

Media Mediasta

Esilukija antoi ensimmäiset kolme tähteään

Suomalaisia feature-juttuja, eli pitkiä ja tarinallisia artikkeleita, arvosteleva Esilukija on antanut kolmannessa uutiskirjeessään ensimmäiset kolme tähteä. Arvio on viisiportaisessa (0–4) asteikossa toiseksi korkein. Esilukija määrittelee kolmen tähden jutun sellaiseksi, joka "Kannattaa ehdottomasti lukea, jakaa internetin tietoverkoissa ja vouhottaa niiden ulkopuolella."

Maininnan sai Helsingin Sanomien marraskuun Kuukausiliiteen, Anu Nousiaisen kirjoittama, "Kloonattu", josta arvostelupalvelu toteaa: "Kaunis teksti ja kauniit kuvat ihmisten ja eläinten kloonaamisesta, sen etiikasta ja rajoista. Yksityiskohtainen, perusteellinen ja kauniisti rakennettu juttu."

Esilukija on lyhyessä ajassa onnistunut tekemään itsestään puheenaiheen – ainakin suomalaisissa uutishuoneissa. Kiireiselle mediakäyttäjälle palvelusta saattaa olla apua poimimaan sisältöjä aikana jolloin mediaa sekä tuotetaan että kulutetaan enemmän kuin koskaan aiemmin. 

Palvelun taustalla on nimetön "joukko tarpeeksi nihkeitä ihmisiä media-alalta ja sen reunamilta", joka arvioi joka toinen viikko Helsingin Sanomien Sunnuntai-sivut, Helsingin Sanomien Kuukausiliiteen, Long Playn, Suomen Kuvalehden, Imagen, Ylioppilaslehden, Ylen juttuja ja "huomionarvoisia juttuja" myös muista medioista. Esikuvakseen Esilukija-yhteisö mainitsee New Yorker Minute -uutiskirjeen, joka perkaa viikoittain amerikkalaisen The New Yorker -aikakauslehteä.

Helsingin Sanomat ja Shorlist kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.